garamszentbenedeki apátság

Szőke Melinda. A garamszentbenedeki apátság alapítólevelének nyelvtörténeti vizsgálata. Debreceni Egyetemi Kiadó. Debrecen University Press.

1 авг. 2014 г. ... a feljegyzésre megy vissza, melyet Telekesi István tihanyi apát 1687-ben a ... görög betűkből álló (a C-n belül a X és P betűkből összetett) ...

a tihanyi bencés apátság megalapításáról szól: kijelöli a király által adományozott birtokokat és azok határait. • szórványemlék: latin nyelvű oklevelélben ...

PANNONHALMI APÁTSÁG ARBORÉTUM ÉS GYÓGYNÖVÉNYKERT. A 22 hektáron elterülő kert a monostor 996-os alapításától szerves része a bencés.

azért ő vetette meg alapját a ciszterci rendnek, s Citeaux és a ... Váradra vitték, hogy ott temessék el, azonban a pilisi ciszter.

A Tihanyi Bencés Apátság önállóvá válásának tiszteletére a Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bo- csát forgalomba. A blokk bélyegképén madártávlatból a ...

26 дек. 2017 г. ... A csillag meg nem róható azért, ... Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel,.

A Leleszen szolgálatot teljesítő rendtagok a pa- ... kolostor említ, amelyet Imre király leromboltatott, és Katapán püspök újra felszentelt.

A Tihanyi Bencés Apátság ... Tihany az ország egyik leglátogatot tabb pontja, amelynek középpontjá ban az apátság áll, s erről a pontról.

ELHUNYTJAINK: Balatonszőlős: 2020. máj. 23. Schreiner Ferenc Gyepesi Erzsébet özvegye élt 66 évet. Aszófő: 2020. ápr. 18. Reiter Ilona.

MENTES FEKETE SZIRUP. Bodza (Sambucus nigra). Ezt használják izzadás, idegzsábás ellen, vízhajtó és hashajtó termék. Ezt alkalmazzák a megfázás, a felső ...

A középkorban a monostortól délkeletre, a templom- dombon állott a falu. A helység neve Ziliz falu 1267-es hamis határjárásában szerepel.

2005-ben ünnepeltük a tihanyi apátság alapításának, ezzel együtt az alapító okirat, első eredetiben fennmaradt becses nyelvemlékünk írásba foglalásának 950.

levéltári adatok alapján feltételezhető halálának éve is (1751). 3. A pannonhalmi levéltári források feldolgozása egyértelművé tette a tihanyi apátság ...

Vállalják hitüket, vagy inkább ők is „csak” a szeretet ünnepére készüljenek, amikor a Télapó hozza a karácsonyfát? (Ne keverjünk össze mindent!)

Oldalunk használatával beleegyezik abba, hogy cookie-kat használjunk a jobb oldali élmény érdekében.